Virallinen FI-välittäjälogo hienolla taustakuvalla

Fi-verkkotunnusten virallinen välittäjä

Fi-verkkotunnuksissa siirryttiin 5.9.2016 välittäjämalliin, jolloin verkkotunnuksen omistaja ei itse voi hallinnoida fi-juuritason asetuksia, kuten käytettävät nimipalvelut, DNSSEC ja itse verkkotunnuksen rekisteröinti ja uusinta. Välittäjäksi voi ryhtyä kuka tahansa, mutta uudessa mallissa välittäjien vastuut ovat entistä tarkemmin kuvattu, katso Viestintävirasto - Välitystoiminnan tietoturva

Lisätietoja Viestintäviraston FI-verkkotunnussivuilta

Nimipalvelut

Nimipalvelut ovat netin peruskauraa, nykyään kuitenkin yleistyy Anycast-nimipalvelut ja DNSSEC. Kumppaniverkoston kautta tarjoan molempia (kunhan ensin fi-domainissa mahdollistetaan algoritmi 13 (ECDSA Curve P-256 with SHA-256) käyttö, kts. Viestintäviraston vastaus kysymykseeni )

SSL/TLS-varmenteet

Verkkosivusto tulisi olla salattu https-yhteydellä, tämä suojaa loppukäyttäjän yksityisyyttä ja varmistaa että käyttäjä juttelee juuri sinun palvelusi kanssa, eikä muut ole päässeet väliin, vaikkapa lisäilemään omia mainoksiaan taikka vielä vahingollisempaa, kuten hyökkäskoodia. Lisäksi hakukoneet, kuten Google antavat enemmän painoarvoa salatuille sivustoille, eli sivustosi löytyy Googlesta paremmin jos se on https-salattu.

Hoidan palvelullesi nykyaikaset SSL/TLS-varmenteet, joko Let's Encrypt Certificate Authoritystä (ilmainen), taikka halumasi CA:n kautta. Myös ECC/ECDSA-varmenteet hoituvat.

ATK-tuki kotiin

Kotikoneiden, verkkojen ja laitteiden tukea, tapauskohtaisesti. Toimin pääsääntöisesti Muuramen ja Korpilahden alueella.